• Word ook lid
  • Sportiviteit en gezelligheid
  • Voor jong en oud
  • Zowel onderling als in competitie

Coupe d'Europe - Classic Teams: De champions League van het klassieke biljarten

Gepubliceerd op 25 maart 2023 om 07:19

Hoewel de meeste aandacht van de media tegenwoordig naar het driebanden gaat, is er ook volop te genieten van de klassieke spelsoorten in het biljart. Een goed voorbeeld hiervan is de Coupe d'Europe - Classic Teams, een Europees kampioenschap voor clubteams dat dit weekend wordt gehouden in Douarnenez, Frankrijk. Teams van drie spelers komen uit in de spelsoorten ankerkader 47/2 en 71/2 en bandstoten. 

Namens Nederland neemt het team De Hazelaar uit Rosmalen deel. Met de spelers Jordy Kanters, Eric Dericks en Gert-Jan Veldhuizen werd de eerste rondes een keer gewonnen en een keer veloren. Met nog een poulewedstrijd tegen het Duitse team Bfr Sterkrade voor de boeg ligt de halve finale in het verschiet. Deze poulewedstrijd vindt plaats op zaterdag 25 maart en de finales op zondag 26 maart.

De wedstrijden zijn live te zien op internet, maar helaas niet gratis. Mocht je toch geïnteresseerd zijn, kijk op de website van Kozoom.

Meer informatie vind je onder andere op de Facebookpagina van de organiserende vereniging en op de site met alle uitslagen.


«   »