Persoonlijke Kampioenschappen KNBB

Naast het spelen in een team in competitieverband is het ook mogelijk om aan de Persoonlijke Kampioenschappen (PK's) deel te nemen. Deze PK's worden voor alle drie gangbare spelsoorten door de KNBB georganiseerd. Afhankelijk van de speelsterkte wordt een deelnemer ingedeeld in de hoofd-, 1e, 2e, 3e of (bij libre) 4e klasse. Door het spelen van voorrondes, districtsfinales, gewestelijke finales en uiteindelijk een landelijke finale is het mogelijk om Nederlands Kampioen te worden.

In de geschiedenis van BC Raalte 90 is het drie leden gelukt om dit te bereiken. In de beginjaren van onze vereniging (1991) was het Dries Jonkman die de titel in het bandstoten 5e klasse wist te behalen. De tweede kampioen uit onze gelederen was Johan Bomhof die zich 2014 kampioen werd bij de driebanders 3e klas dagcompetitie. De meest recente kampioen is Frank van Tongeren die zich in 2023 tot Nederlands Kampioen driebanden 1e klasse dagcompetitie mocht laten kronen.

Maar ook voor de spelers die niet deze landelijke finales weten te bereiken is het vaak een mooie ervaring. Lees bijvoorbeeld het verslag van Norbert Slenters die het wist te schoppen tot de districtsfinale.

In het seizoen 2023-2024 nemen weer een aantal leden van BC Raalte 90 deel aan de PK's. Via de links in het overzicht hieronder kun je de verrichtingen van de diverse wedstrijden volgen.

Resultaten 2023-2024

Frank van Tongeren Nederlands Kampioen 2023

De kampioenen van 2014 met rechtsboven Johan Bomhof

De volgende leden van BC Raalte 90 hebben zich voor het seizoen 2034-2024 ingeschreven:

Avondcompetitie

naam spelsoort klasse speeldatum
Norbert Slenters ✓ bandstoten klein 2e
Frank van Tongeren ✓ bandstoten klein 1e
Harco Weemink ✓ driebanden klein 3e
Joop van Driessen ✓ driebanden klein 2e
Frank van Tongeren ✓ driebanden klein 1e
Robert Tutert ✓ driebanden groot hoofdklasse
Norbert Slenters ✓ libre 2e
Jan Slinkman ✓ libre 2e
Herman Booijink ✓ libre 2e
Frank van Tongeren ✓ libre 1e
Pascal Schrijver ✓ libre hoofdklasse

Dagcompetitie

naam spelsoort klasse speeldatum
Johan Bomhof ✓ libre 3e
Johan Bomhof ✓ bandstoten 2e
Johan Bomhof ✓ driebanden 3e
Frank van Tongeren ✓ driebanden 1e
Robert Tutert ✓ driebanden 1e

Op deze lijst van deelnemers zijn ook de spelers die lid zijn van BC Raalte 90 maar namens een andere biljartvereniging aan de PK's deelnemen opgenomen.