• Word ook lid
  • Sportiviteit en gezelligheid
  • Voor jong en oud
  • Zowel onderling als in competitie

Biljart Kanaal

Op deze pagina vind je allerlei biljartnieuwtjes en informatie die niet specifiek te maken heeft met onze vereniging. Denk daarbij aan informatieve filmpjes en tips, het laatste nieuws en links waar je live biljarten kunt zien. Tips voor deze pagina zijn altijd welkom. Gebruik daarvoor het formulier op deze pagina.

Deze zondag live: Eredivisie Driebanden

Het is weer een druilerige zondag. Misschien voor de echte liefhebben reden om te gaan bijarten, of als dat niet kan of lukt kan je altijd nog achterover hangen en op het scherm genieten van de prestaties van de top van het Nederlandse driebanden.

Lees meer »

Coupe d'Europe - Classic Teams: De champions League van het klassieke biljarten

Hoewel de meeste aandacht van de media tegenwoordig naar het driebanden gaat, is er ook volop te genieten van de klassieke spelsoorten in het biljart. Een goed voorbeeld hiervan is de Coupe d'Europe - Classic Teams, een Europees kampioenschap voor clubteams dat dit weekend wordt gehouden in Douarnenez, Frankrijk. Teams van drie spelers komen uit in de spelsoorten ankerkader 47/2 en 71/2 en bandstoten. 

Lees meer »

5-ball: Biljarten, maar dan anders

Libre, bandstoten en driebanden; die biljartvormen kennen de meeste biljarters wel. En ook bij de bekendste spellen voor biljarts met gaten, snooker en pool, gaat bij bijna iedereen wel een lichtje branden. Maar er zijn veel meer soorten biljartspellen die gespeeld worden. Naast de 'kroegvarianten' als 10-over-rood of kastje-stoten is er door de KNBB de variant 5-ball bedacht.

Lees meer »

Grand Prix Driebanden - 14 keer winnen om tegen Dick Jaspers te spelen

Het is de droom van heel veel biljarters om eens tegen Dick Jaspers, de beste driebander van de wereld, te spelen. Theoretisch hoef je maar 14 keer te winnen om dit te realiseren. De weg daarnaar toe loopt via de Grand Prix driebanden. Dit is een serie toernooien die door de KNBB wordt georganiseerd. En deelname aan deze toernooien staat open voor alle leden van de KNBB, ongeacht het niveau. Veel biljarters maken hier gebruik van: aan de laatste Grand Prix, gehouden in Capelle aan den IJssel, deden 136 bijarters mee.

Lees meer »

Regelmatig worden hier video's geplaatst over vele verschillende onderwerpen die wel allemaal te maken hebben met biljarten. Tips? Laat het me weten via het contactformulier.

Techniek tips

Iedereen geniet van het biljarten op zijn of haar eigen niveau. Toch hebben de meeste biljarters wel de wens om - naast het plezier van het biljarten - steeds nog iets beter te worden. Naast heel veel oefenen kan het kijken naar de tips van anderen een beetje helpen.

Lees meer »

Biljart en humor

In ons biljartcentrum wordt er serieus gebiljart. Maar gelukkig is er regelmatig ook tijd voor 'flauwekul' en wordt er flink gelachen. Over de combinatie biljart en humor is niet heel veel te vinden. Hieronder een drietal filmpjes die wel in deze categorie thuis horen. 

Lees meer »

Uit de oude doos - Biljartfilmpjes uit een ver verleden

Het zit al in de naam: BC Raalte 90. Sinds 1990 wordt er namens onze vereniging gebiljart, maar ook voor die tijd waren veel leden al actief op het (toen nog altijd) groene laken. Maar zelfs voordat de oudste leden van onze vereniging begonnen een balletje te stoten werd de sport al beoefend.

Lees meer »

Organisaties

KNBB Algemeen

KNBB Carambole

KNBB Driebanden

KNBB District Stedendriehoek

Competitiesite KNBB Stedendriehoek

Biljartverenigingen en biljartcentra

SV Orderbos

Biljartvereniging ABEC

De Pelikaan Zutphen

Biljartcentrum De Dam

SC Klarenbeek

Sport & Vriendschap Twello

BV Reimink Lemelerveld

BV Deventer '83

Biljartvereniging Centraal Beheer

WZC '79 Zutphen

Allerlei informatie en interessante links

Biljartkrant De Biljart Ballen

Biljart Startpagina

KNBB Biljart TV

Kozoom Biljartnieuws en beelden

Biljart info op Bommeltje.nl

Engelstalige info op Carombilliards.eu