Clubkampioenschappen

Bij BC Raalte 90 wordt er ieder seizoen om 3 clubkampioenschappen gespeeld: 

Harm Heemstra Trofee

bandstoten
september - oktober

Jan Verhoef Trofee

libre
november - januari

Henk Valk Trofee

driebanden
januari - maart

Aan alle drie de toernooien kan men als lid van de vereniging op vrijwillige basis meedoen. De leden waarvan het e-mail adres bekend is krijgen persoonlijk een uitnodiging om zich in te schrijven. Leden waarvan het e-mail adres niet bekend is, of die niet over een e-mail adres beschikken kunnen zich via een opgavenformulier in het biljartcentrum opgeven. 

Bij alle toernooien speelt men volgens zijn eigen sterkte, d.w.z. dat men op basis van een bekend of opgegeven moyenne een aantal caramboles dient te maken. Bij alle kampioenschappen speelt men in de poulewedstrijden twee keer tegen elkaar. Na de eerste ronde worden de moyennes herberekend en indien nodig het aantal te maken caramboles aangepast. Voor spelers die de finale bereiken worden de behaalde resultaten van zowel de eerste als de tweede ronde bij elkaar opgeteld, waarna indien nodig het aantal te maken caramboles voor de finale wordt aangepast. LET OP, men kan gedurende het toernooi wel worden verhoogd in caramboles, spelers bij wie het moyenne is gedaald worden pas verlaagd in een volgende editie van een toernooi!!

Deze toernooien zijn bij uitstek geschikt om de leden van de vereniging beter te leren kennen, en hier geldt ook weer het oude spreekwoord
"HOE MEER ZIELEN, HOE MEER VREUGD"
Kortom, schroom niet en schrijft u gewoon in voor de diverse toernooien.