PK's: een mooie manier om je te meten met andere biljarters uit de regio

Behalve in de teamcompetitie is er bij de KNBB ook de mogelijkheid om mee te doen aan de PK's, de Persoonlijke Kampioenschappen. Dit jaar hebben namens BC Raalte 90 een drietal spelers meegedaan aan deze wedstrijden, namelijk Jan Slinkman, Frank van Tongeren en Norbert Slenters. 

Uitgebreide uitslagen van de kampioenschappen vind je op de website van KNBB Stedendriehoek onder het kopje 'PK's'.

Norbert Slenters, die ook in de avondcompetitie speelt voor het team BC Raalte 2, heeft dit jaar meegedaan aan alle PK's: libre, bandstoten en driebanden. Hieronder lees je een uitgebreid verslag van zijn ervaringen.


PK’s deelname 2023/2024 - Norbert Slenters

Als een van de drie leden van BC Raalte 90, uit een ledenaantal van zo'n 150 (!) leden, heb ik me opgegeven om mee te doen met de PK's (Persoonlijke Kampioenschappen) van de KNBB, voor zowel libre 2e klas, bandstoten 2e klas als 3-banden 2e klas.

Dat 3-banden niet een spelletje is dat ik dagelijks speel werd al snel duidelijk tijdens de voorwedstrijden. Ik eindigde ergens onderin met een moyenne dat degradatie betekende. Volgend jaar nog maar eens kijken wat we gaan doen. 3e klasse is eigenlijk beneden mijn niveau vind ik, arrogant als ik ben, dus misschien toch maar iets meer oefenen en kijken of ze me dan toch willen laten blijven in de 2e klasse.

Norbert in actie tijdens een eerdere partij

Het libre ging beter. Na de voorwedstrijden te hebben overleefd ging ik door naar de Districtsfinale. Helaas moest ik hier mijn meerdere erkennen in een paar andere deelnemers en was het PK libre 2023 voor mij geëindigd.

Met het PK bandstoten liep het allemaal wat anders. De voorwedstrijden in Epe verliepen voorspoedig en met een moyenne van 1,48 eindigde ik als eerste in de poule en kon ik door naar de Districtsfinale die in het Stationskoffiehuis in Twello werd gehouden in het weekend van 17, 18 en 19 februari. Best wel bijzonder omdat dit de laatste biljartwedstrijden waren die daar werden gehouden omdat de horecazaak in mei wordt gesloten en is verkocht aan een projectontwikkelaar.

Na een uitermate slechte start op de vrijdagavond, ik verloor beide partijen en mijn spel raakte kant nog wal, leek het tij te keren op de zaterdag. Hoewel mijn spel nou niet veel beter was dan op de vrijdag, had ik wel het geluk dat het bij mijn tegenstanders ook niet echt lekker liep en kon ik zodoende alle 3 de partijen op mijn naam schrijven. Wel met de hakken over de sloot, maar toch, winnen is binnen.

Zondag bleek dat er één speler, Wim Schipper van De Voorstad, 8 punten had gehaald, zes spelers, waaronder ik, 6 punten hadden vergaard, en één speler helaas nog alles had verloren.

Dat een toernooi raar kan lopen en de slogan ‘it ain’t over till the fat lady sings’ opgaat bleek wel toen de laatste partijen werden gespeeld. Doordat ik nog tegen Wim Schipper moest spelen en die partij met minimaal verschil won, hij zijn 2e en laatste partij gelijk speelde en ik mijn 2e en laatste partij wel won, behaalde ik met 10 punten de 2e plaats en kan ik als 2e geplaatste naar de gewestelijke finales bandstoten 2e klasse.

Soms telt het resultaat en moet je het maar niet over het gemiddelde hebben.

Dat laatste kan ik proberen te verbeteren in de Gewestelijke Finales die worden gespeeld in het weekend van 31 maart, 1 en 2 april in Etten in Gelderland op de Slootermeer Camping en Recreatie.

Dus als je dat weekend niets te doen hebt zou ik het leuk vinden je daar te zien voor wat support. Wie weet en lukt het om door te gaan naar de landelijke finale!

Dromen mag en koeien vangen hazen.

Wat ik ook leuk zou vinden is als er komend seizoen 2023/2024 meer mensen zich zouden opgegeven voor Peroonlijke Kampioenschappen. Het is beregezellig en een goede promotie van onze vereniging.

Norbert Slenters