Zinderende ontknoping Seniorencompetitie Libre: Twee teams kampioen

Na een werkelijk zinderende slotronde zijn er dit jaar twee teams precies gelijk geëindigd in de Seniorencompetitie Libre. De laatste speelronde begon met nog drie kanshebbers op de titel. Team 1 (Herman Booijink, Johan Bomhof, Jan van Hittersum en Joop Cardol), Team 2 (Theo Oortwijn, Ben Vloedgraven, Harry Paauw en Tonny Nijboer) en Team 13 (Jan Meijer, Willem Spijker, Piet Pont en Chris van der Woude). 

Team 1 had voor het begin van de laatste wedstrijd een voorsprong van 13 punten op het als tweede geklasseerde Team 2. Ook Team 13 was - op één puntje achter Team 2 - op voorhand nog niet kansloos voor de titel. Extra pikant was dat juist in de laatste speelronde de strijd tussen Team 1 en Team 2 op het programma stond. Op tafel 5 deed Team 13 goede zaken door 32 punten te pakken en daarmee (met een totaalscore van 901 punten) vol de druk te zetten op Teams 1 en 2 die op tafel 1 de strijd met elkaar aanbonden.

Tot de tanden toe gemotiveerd ging Team 2 de strijd aan om de achterstand van 13 punten weg te werken. Wetende dat alleen een overwinning met de volle 36 punten nog niet voldoende was, maar dat de opdracht ook was om te zorgen dat Team 1 niet te veel punten kon halen. Uiteindelijk moesten na de allerlaatste bal de rekenmeesters er aan te pas komen om te bepalen wie er kampioen was geworden. Want... doordat het Team 3 lukte om de volle 36 punten te scoren en Team 1 precies 23 punten haalde, was het aantal punten van de strijdende teams precies gelijk: beide 906 punten.

Wedstrijdleider Gerard Kloosterman kon uiteindelijk - met het regelboek in de hand - de doorslag geven: Team 1 en Team 2 zijn beide kampioen Seniorencompetitie Libre 2024 van BC Raalte 90.

Kijk voor de volledige eindstand op de competitiepagina.