Eerste kampioen Interne competitie Driebanden bekend

Zonder zelf te hoeven spelen is Team 1 de eerste kampioen van de Interne competitie driebanden geworden. Het team, bestaande uit Cor GerritsenWillem Spijker en Jan Broomans wist uiteindelijk drie punten meer te behalen dan de nummer twee. Hiermee bekroonden ze een constant seizoen, waarbij ze al snel de eerste plaats wisten te veroveren en deze dus tot het eind vast konden houden.

De kampioen was eigenlijk al een week geleden bekend. Met nog één wedstrijd voor de boeg bedroeg de voorsprong op de nummer twee al 39 punten. Wetende dat de maximale score 36 punten is, zat de spanning niet in het resultaat van de laatste speelronde. Ondanks dit wist de naaste belager, team 2 met de spelers Jan Meijer, Gerard Koerhuis en Gerard Oortwijn, op de laatste speeldag nog wel een keer alle drie de partijen te winnen om zo met ruim verschil de tweede plaats te bemachtigen.

Kijk voor de volledige eindstand op de competitiepagina.

Individuele resultaten

Tegelijk met het bekendmaken van de eindstand heeft competitieleider Johan Bomhof ook een overzicht van de persoonlijke prestaties per deelnemer gemaakt. Daarin zien we onder andere het volgende:

  • Willem Spijker wist de meeste punten voor zijn team binnen te halen. In 9 partijen kwam hij tot 95 punten.
  • Cor Gerritsen deed het gemiddeld genomen nog net iets beter met gemiddeld 11,2 punten per partij.
  • Het hoogste moyenne was voor Gerard Koerhuis (0,363), terwijl Theo Oortwijn daar slechts éénduizendste achter zat (0,362).
  • De 'kilometervreter-prijs' gaat naar Joop Cardol die over het hele seizoen tot het hoogste aantal beurten kwam. Hij mocht uiteindelijk 385 keer van zijn stoel opstaan.

Ook van de persoonlijke resultaten is het overzicht te vinden op de competitiepagina.