De KNBB-competitie zit er weer op: Hoe hebben onze teams het gedaan?

Begin september vorig jaar begonnen zeven teams van onze vereniging aan de KNBB-competitie. Deze week werden de laatste wedstrijden van de reguliere competitie afgewerkt. Hoe hebben onze teams het er vanaf gebracht? Dat lees je hieronder.

We beginnen met het driebandenteam dat uitkwam in de B1-klasse van de avondcompetitie. Dit nieuwe team wist er een heel mooi jaar van te maken in hun debuutseizoen. Ze streden het hele jaar bovenin mee en maakten tot en met de laatste speeldag kans op de titel. In de slotpartij tegen ABEC in Apeldoorn waren tenminste 8 punten nodig om de nummer 1 plek te veroveren. Ondanks drie winstpartijen was een 1-7 overwinning net niet voldoende en zien we dit team terug op plaats 2. Dit betekent wel dat ze uit mogen komen in de gewestelijke tussenronde voor de B1-titel van het gewest Noord Oost Nederland. Op 25 mei zal dit plaats vinden in Doesburg.

Naast het driebandenteam kwamen er ook drie libre teams uit in de avondcompetitie, allen in de C2-klasse. De teams 1 en 2 leverden een prima prestatie door een positie bovenin in de middenmoot te behalen met respectievelijk een 5e en 6e positie in de eindstand. Team 3 eindigde iets lager met een 11e plaats van de 12 teams, maar wist daarmee wel aan hun eigen doelstelling ('Niet net als vorig jaar laatste eindigen') te voldoen.

Competitie Team Spelsoort Klasse Aantal teams Klassering
avond BC Raalte 4 driebanden B1 14 2
avond BC Raalte 1 libre C2 13 5
avond BC Raalte 2 libre C2 10 6
avond BC Raalte 3 libre C2 13 12
dag BC Raalte 1 libre R3 12 10
dag BC Raalte 2 libre R3 10 4
dag BC Raalte 3 libre R3 10 9

In de dagcompetitie was BC Raalte 90 afgelopen seizoen ook met drie teams vertegenwoordigd. Hierbij kwam de beste prestatie op naam van team 2. Zij eindigden in hun poule op een verdienstelijke vierde plek. Team 1 vinden we terug op plaats 10 en voor team 3 uiteindelijke een 9e plek het resultaat.