Update PK's - Drie leden BC Raalte 90 in voorronde

Maar liefst drie spelers van onze vereniging traden afgelopen weekend aan in de voorronde van de PK libre 2e klas avondcompetitie: Herman Booijink, Norbert Slenters en Jan Slinkman. In biljartcentrum De Pelikaan in Zutphen werden alle drie de voorrondes in deze klasse tegelijkertijd gespeeld. 

Voor alle spelers gold het vaste aantal te maken caramboles van 90, met een maximum van 40 beurten. In poule A bleef Norbert steken op één overwinning in vier partijen. Met een moyenne van bijna 3 had hij het op-een-na hoogste moyenne in zijn poule, maar toch waren de twee wedstrijdpunten niet voldoende om door te gaan.

In poule B verdedigde Jan de kleuren van BC Raalte. Met twee overwinningen en twee nederlagen zag Jan zichzelf terug op de derde plaats in zijn poule. Ook dat was helaas niet voldoende voor een plaats in de finale.

Tot slot kwam Herman uit in poule C. Ondanks een bliksemstart, hij won zijn eerste partij in 19 beurten (moyenne 4,736), kwam hij tot hetzelfde resultaat als Jan en eindigde hij met vier wedstrijdpunten in de middenmoot.

 Op basis van de samengestelde ranglijst van alle drie de poules werd bepaald welke zes spelers door mochten naar de finale. Met een 7e plaats voor Jan en een 8e plaats voor Norbert ging een finaleplaats net aan hun neus voorbij. 


Frank van Tongeren heeft zich helaas niet weten te plaatsen voor het vervolg van de strijd om de titel in het driebanden klein 1e klasse. In Twello bond hij de strijd aan met vier andere finalisten.

Na twee finaledagen had Frank drie nederlagen en één overwinning achter zijn naam staan. Met een moyenne van 0,598 eindigde hij op de vierde plaats en dat was onvoldoende om door te gaan.


Met drie overwinningen en twee nederlagen heeft Harco Weemink een tweede plaats weten te behalen in de districtsfinale van de 3e klasse driebanden klein (avondcompetitie). In biljartcentrum De Dam in Deventer bond hij de strijd aan met zijn 5 medefinalisten.

Op de vrijdagavond wist Harco zijn beide partijen winnend af te sluiten en zo ging hij als koploper de tweede dag in. Op die tweede dag wisselde hij goede partijen af met 'flinke zeperds'. Maar toen alle partijen waren gespeeld bleken de 6 punten voldoende voor een zilveren medaille. Dit resultaat betekent ook dat Harco zich gekwalificeerd heeft voor de gewestelijke finale. Deze worden in het weekend van 8, 9 en 10 december gespeeld in Etten (Gelderland).


In de 2e klasse driebanden avond heeft Joop van Driessen zijn voorronde afgewerkt. Joop deed mee namens Reimink Lemelerveld maar is als lid van BC Raalte 90 ook regelmatig in ons centrum te vinden. Met twee overwinningen en twee nederlagen kwam hij tekort om door te gaan naar de districtsfinale.


De tweede speler die namens BC Raalte 90 aan mocht treden in de PK's was Harco Weemink. De voorrondewedstrijden in de 3e klasse driebanden klein (avondcompetitie) werden afgelopen weekend gespeeld in biljartcentrum De Dam in Deventer.

Op zaterdag en zondag werden op vier tafels de wedstrijden van twee poules afgewerkt. Harco zette een solide prestatie neer door zowel op zaterdag als op zondag beide wedstrijden te winnen. Met de volle acht punten en een mooi moyenne van net onder de 0,400 was plaatsing voor de districtsfinale een feit. 


De Persoonlijke Kampioenschappen (PK's) zijn ok weer van start gegaan.  De eerste speler die namens onze vereniging mocht spelen was Johan Bomhof. Hoewel hij op de eerste plaats in zijn poule van de voorwedstrijd eindigde, wist hij zich helaas niet te plaatsen voor de districtsfinale.

Bij Biljartcentrum de Pelikaan in Zutphen moest Johan vier partijen spelen. Zijn drie overwinningen in vier partijen waren genoeg om de andere zes deelnemers achter zich te laten. In dezelfde week werden er nog vier andere voorrondes gespeeld en een plek bij de beste zes van de gecombineerde ranglijst was nodig om zich te plaatsen voor de finale. Met een moyenne-percentage van 94% viel Johan helaas net buiten de boot.

Johan is niet het enige  lid van onze vereniging die meedoet aan de PK's. Op deze pagina vind je alle informatie en resultaten van de BC Raalte 90-leden in de PK's.