BC Raalte 90: de plek voor biljart en gezelligheid

BC Raalte 90 is sinds de oprichting op 1 mei 1990 de ontmoetingsplek voor liefhebbers van de biljartsport uit Raalte en verre omstreken. Met onze ongeveer 150 leden zijn we trots op de vriendelijke en gastvrije sfeer die we te bieden hebben.

Gelegen binnen het multifunctionele sportcentrum Tijenraan, staan er vijf topklasse Wilhelmina biljarts tot onze beschikking. Dankzij de toewijding van ons geweldige team van vrijwilligers zijn deze in perfecte staat om een potje te biljarten.

Onze leden genieten van de flexibiliteit om binnen de openingstijden van het sportcentrum toegang te hebben tot de biljartzaal met hun eigen sleutel. Biljarts kunnen gemakkelijk vanuit huis worden gereserveerd via ons handige online reserveringssysteem. Voor slechts de 'klok-kosten' van € 0,50 per 20 minuten kunnen leden hun hart ophalen aan eindeloos biljartplezier.

Word ook lid
Sportiviteit en gezelligheid
Voor jong en oud
Zowel onderling als in competitie

Laatste nieuws

Gevonden voorwerpen

Van biljarthandschoen tot huissleutel... iedereen vergeet wel eens wat. Zo ook in ons biljartcentrum. Op de foto zie je allerlei voorwerpen die de laatste tijd hun eigenaar zijn kwijt geraakt en helemaal alleen in het biljartcentrum zijn achtergebleven.

Lees meer »

Driebanden team uitgeschakeld voor titel

Door het behalen van de tweede plaats in reguliere competitie mocht het driebanden team van onze vereniging proberen zich te plaatsen voor de kampioenspoule van het gewest Noord Oost Nederland. Helaas zijn ze afgelopen zaterdag gestrand in de tussenronde.

Lees meer »

Eindranglijsten individueel KNBB-competitie

De KNBB-competitie in het district Stedendriehoek zit er - op wat finalewedstrijden na - weer op. Tijd dus om te kijken waar alle inzet tijdens de competitie toe heeft geleid. Oftewel: 'Wie heeft zich in de loop van het seizoen enorm verbeterd en wie gaan we deze zomer regelmatig in het centrum terug vinden om hard te trainen voor volgend jaar?' 

Lees meer »

Onze leden op de 'Cijferpagina'

Welke BC Raalte 90-leden hebben een plaatsje weten te veroveren in een van de top 10's van de 'Cijferpagina'? Van alle spelers die meedoen in de bondscompetitie worden via Biljartpoint ook de individuele prestaties bijgehouden. En soms vinden we een van onze clubgenoten daar in terug.

Lees meer »

Gezellige VIP-dag 2024

Ook dit jaar zijn de vele vrijwilligers die onze vereniging telt weer in het zonnetje gezet op de jaarlijkse VIP-dag. Zoals het bestuur in de uitnodiging mooi heeft verwoord: 'De VIP-dag is een passende waardering voor de vrijwilligers binnen onze prachtige vereniging om samen te genieten van een vriendschappelijk biljartspel met een hapje en een drankje.'

Lees meer »

Algemene Ledenvergadering 2024 goed bezocht

De algemene ledenvergadering van onze vereniging is ook deze keer weer goed bezocht. Het bestuur mocht in hotel De Zwaan zo'n 60 leden verwelkomen. Het was een avond waar een terugblik op het afgelopen jaar samen kwam met allerlei zaken en vragen die vanuit de leden werden ingebracht. 

Lees meer »

Zinderende ontknoping Seniorencompetitie Libre: Twee teams kampioen

Na een werkelijk zinderende slotronde zijn er dit jaar twee teams precies gelijk geëindigd in de Seniorencompetitie Libre. De laatste speelronde begon met nog drie kanshebbers op de titel. Team 1 (Herman Booijink, Johan Bomhof, Jan van Hittersum en Joop Cardol), Team 2 (Theo Oortwijn, Ben Vloedgraven, Harry Paauw en Tonny Nijboer) en Team 13 (Jan Meijer, Willem Spijker, Piet Pont en Chris van der Woude). 

Lees meer »

Mogelijkheden

Recreatief biljarten

Ons biljartcentrum is 7 dagen per week geopend. Hiermee is er ruim de mogelijkheid om wanneer je dat wilt een potje te biljarten. Gezellig met vrienden of in je eentje je spel verbeteren, het kan allemaal.

Maar in wedstrijdverband kan natuurlijk ook. Bekijk hieronder wat er allemaal aangeboden wordt.

Bondscompetitie

In het seizoen 23-24 neemt BC Raalte 90 met zeven teams deel aan de KNBB competitie district Stedendriehoek. Drie teams spelen in de libre dagcompetitie en drie teams in de libre avondcompetitie. Dit jaar hebben we weer een driebanden team dat in de avondcompetitie uitkomt. Meer informatie.
Naast spelen in teamverband kan ieder bondslid ook meedoen aan de persoonlijke kampioenschappen. Een mooie gelegenheid om je te meten met andere biljarters uit de regio. Meer informatie.

Senioren- en interne competitie

Ook is het mogelijk om deel te nemen aan de seniorencompetitie libre en de interne driebanden competitie. In de libre competitie spelen ruim 60 leden, verdeeld over 16 teams, één keer per week op maandag- of woensdagochtend hun wedstrijden in ons eigen biljartcentrum. De driebanders komen vrijdagochtend bij elkaar voor hun competitie. In beide gevallen een ideale mogelijkheid om competitie te spelen zonder ver te hoeven reizen. Meer informatie libre en driebanden.

Clubkampioenschappen

Gedurende het jaar worden er drie onderlinge clubkampioenschappen georganiseerd: bandstoten, libre en driebanden. Doordat er 'op gemiddelde' wordt gespeeld maakt iedereen kans om de finale te halen en zelfs te winnen. Meer informatie.

Vragen?

Kijk gerust rond op onze website voor nog meer informatie. Mocht u vragen hebben of lid willen worden? Neem dan contact op via het formulier op deze pagina.