BC Raalte 90 levert dit jaar één kampioensteam af

Na het eerder behaalde kampioenschap van het driebandenteam in de dagcompetitie heeft het team BC Raalte 90 1 in de libre competitie net naast de titel gegrepen. In poule 1 van de klasse Dagbiljarten Stedendriehoek Libre was het tot de allerlaatste speeldag spannend, maar ging de hoofdprijs net aan de neus van het team BC Raalte 90 1 voorbij.

Het kampioenschap in de driebandencompetitie was al enkele weken geleden behaald en gevierd. Met een mooie voorsprong van 14 punten op de nummer 2 en een teammoyenne van 0,344 kan het team terug kijken op een geslaagd seizoen. Jammer dat er maar weinig interesse is voor deze klasse binnen de Stedendriehoek (slechts 4 teams staan in de eindstand) en dat nog onduidelijk is of er volgend jaar weer een dagcompetitie driebanden wordt georganiseerd.

In de libre competitie ging het team van BC Raalte 90 de laatste wedstrijdronde in met een voorsprong van 7 punten op de laatst overgebleven concurrent De Voorstad 6. Op voorhand was dus duidelijk dat bij minimaal 29 punten het kampioenschap - ongeacht het resultaat van de concurrent - zeker was.

Met deze opdracht begonnen Henk Nijhuis, Ad Broekman en Theo Oortwijn, op dinsdagmiddag aan de wedstrijd. Henk Nijhuis trof een tegenstander die in 19 beurten uit was (130 caramboles) en bleef daardoor in zijn partij steken op 6 wedstrijdpunten. Ad Broekman kwam ook niet echt in zijn spel en kon ook slechts 6 punten aan de score toevoegen. Doordat Theo Oortwijn wel wist te winnen en daarmee 12 punten scoorde, was een 24-32 nederlaag het gevolg. Dat betekende dat het kampioenschap nog niet kon worden gevierd omdat concurrent De Voorstad 6 pas een dag later de laatste wedstrijd moest spelen.

Toen bleek dat De Voorstad 6 in de laatste wedstrijd de volle 36 punten had weten te behalen, was duidelijk dat de tweede plaats in de eindstand het resultaat was voor BC Raalte 90 1.

Opvallend is dat het libre en het driebanden team bijna volledig uit dezelfde spelers bestaan. Het vaste drietal in de libre competitie bestaat uit Fred Corpeleijn, Theo Oortwijn en Henk Nijhuis. In de driebandencompetitie maakt ook Johan Bomhof deel uit van het team. 

Naast de inzet van deze 'basisspelers' hebben ook de volgende reservers bijgedragen aan het behalen van het kampioenschap en de mooie tweede plaats: Gerard Oortwijn, Ad Broekman, Frank van Tongeren en Ben Vloedgraven.