Onze leden op de 'Cijferpagina'

Welke BC Raalte 90-leden hebben een plaatsje weten te veroveren in een van de top 10's van de 'Cijferpagina'? Van alle spelers die meedoen in de bondscompetitie worden via Biljartpoint ook de individuele prestaties bijgehouden. En soms vinden we een van onze clubgenoten daar in terug.

De meeste namen van onze leden vinden we terug in de lijstjes van B2 klasse: libre avondcompetitie.  Een competitie met twee poules waar drie teams van BC Raalte 90 in meedoen.

  • We zien Frank van Tongeren in drie lijstjes terug. Vaak is één hele goede partij genoeg om dat voor elkaar te krijgen, en Frank is dat in zijn laatste partij gelukt. Hierdoor is hij bij het hoogste moyenne (8,181), de hoogste serie (28 car) en bij de kortste partij (11 brt) in de top 10 beland. 
  • Wie we ook drie keer in de verschillende lijstjes tegenkomen is Wiebe Welgraven. In het begin van het seizoen noteerde bij de langste partij (50 beurten) en daarmee ook het laagste moyennepercentage (61,0%). Maar het slotstuk met een serie van 27 leverde hem een plaats op bij het percentage hoogste serie (47,3%).
  • Ook Herman Booijink is drie keer in een top 10 terug te vinden. Met 45,5% zien we hem in de lijst van het percentage hoogste serie en met 62,1% in de lijst van het laagste moyenne percentage.  Door zijn constante presteren in de competitie vinden we Herman ook terug in het Dreamteam waar de spelers die procentueel de meeste punten pakken in zijn opgenomen.
  • Tot slot zijn er plekjes in een top 10 voor Ad Broekman (langste partij), Hans Boxebeld en Jan Slinkman (tafelgangers kort, oftewel het minste aantal beurten per partij).
  • Opmerkelijk is de top 10-plaats van Hans Strijkveen met een hoogste serie percentage van 47,3%. Hans sprak zelf het vermoeden uit dat hier wel eens een 'invoerfoutje' de oorzaak van kon zijn.

Ook de driebanders in de C1-avondcompetitie zijn we in diverse lijstjes terug:

  • In drie lijstjes zien we de naam van Eddie van den Berg voorkomen: langste partij (77 beurten), laagste moyenne percentage (62,5%) en tafelgangers lang (58,9 brt/partij). 
  • Hans Boxebeld vinden we terug bij de kortste partij (25 beurten) en in het Dreamteam met een score van 95,2%.
  • In het lijstje van laagste moyenne percentages zien we tot slot nog Hans Slager met 75,4%.

Ondanks de ruime deelname van vier teams zien we weinig bekende namen op de Cijferpagina van de libre-spelers in de dagcompetitie. Alleen Bob Zootjes is in de lijst van de tafelgangers lang terug te vinden met gemiddeld 34,6 beurten per partij.