Toppers en tegenvallers... Hoe gaat het in de diverse competities

Hoewel biljart een mooie 'indoor-sport' is, hebben we toch een winterstop. En dat is een mooi moment om even te kijken hoe het er voor staat met onze teams in de verschillende competities.

Seniorencompetitie Libre

Na 15 wedstrijdrondes hebben drie teams zich iets losgemaakt van de rest van het veld. Koploper is team 5 met als spelers Benny Poppe, Henk Spit, Ben Bouwhuis en Theo Kemper. Ze worden op de voet gevolgd door team 2 en team 1 op respectievelijk 9 en 12 punten achterstand.

Ook in het middenveld en in de onderste regionen is er nog volop spanning. Op 8 januari wordt de competitie hervat en is er weer volop strijd (en natuurlijk gezelligheid) te verwachten.

Interne competitie driebanden

Eind september is deze nieuwe interne competitie van start gegaan. En dit is een groot succes gebleken gezien het enthousiasme van de deelnemers.

Aan kop van het klassement gaat team 1 (Cor Gerritsen, Willem Spijker en Jan Broomans) maar de de nummer twee in de stand, team 2, heeft slechts drie punten minder.

Op 12 januari wordt de eerste wedstrijd na de winterstop afgewerkt. Ook hier staan de spelers weer te trappelen om hun kunsten te vertonen.

Dagcompetitie KNBB

Alle drie BC Raalte 90 teams hebben een plekje gevonden in de middenmoot. Het team BC Raalte 90 1 vinden we terug in poule 1 op de achtste plaats van de 12 deelnemende teams. De teams BC Raalte 90 2 en BC Raalte 90 3 zijn beide ingedeeld in een poule met 10 teams. Hierbij heeft team 2 met de vijfde plaats een iets betere uitgangspositie voor de tweede competitiehelft dan team 3 dat we op positie 8 terugvinden.

Voor alle teams geldt dat in de week van 8 januari de eerste competitiewedstrijd weer op het programma staat.

Avondcompetitie KNBB

In de C2 klasse (libre klein) komen drie teams van onze vereniging uit. In poule 1 vinden we zowel BC Raalte 90 1 als BC Raalte 90 3 terug. Team 1 heeft een uitstekende eerste competitiehelft achter de rug. We vinden ze dan ook terug aan de kop van de ranglijst. Aan het andere uiterste eind van de ranglijst vinden we het derde team dat nog hard zal moeten vechten om de doelstelling 'Dit jaar niet weer laatste worden' te behalen.

BC Raalte 90 2 speelt in de andere poule en heeft solide gepresteerd waarmee ze zichzelf op de zesde plaats hebben weten te nestelen met voldoende uitzicht op een hogere positie na de winter.

Tot slot het driebandenteam BC Raalte 90 4 dat dit jaar voor het eerst aan de competitie deelneemt. Dit team heeft zich prima tussen een aantal ervaren teams uit de regio in de kopgroep weten te manoeuvreren. We vinden ze terug op de vijfde plaats.

Voor team 2 begint de competitie weer in de week van 8 januari. De andere drie teams mogen nog een weekje extra uitrusten.