Uit het bestuur - n.a.v. Algemene Ledenvergadering

Tijdens de Algemene Vergadering van dinsdag 26 april jl. in hotel de Zwaan is er door de aanwezigen aandacht gevraagd voor een aantal zaken die van belang zijn voor een goede gang van zaken bij het gebruik van de biljartzaal, de zorg voor elkaar en de goede sfeer.

Puntsgewijs zijn de volgende onderwerpen aan de orde geweest:

 • Bij het reserveren van biljarttafels is het van belang dat dit geen vragen oproept bij andere gebruikers. Het kan soms irritatie opwekken als er meerdere tafels gereserveerd staan op naam van slechts één persoon. Het is nodig om per tafel de naam van elke speler te noteren.
 • Het is vervelend als je merkt dat de spelers van een gereserveerde tafel niet komen opdagen; de tafel wordt zo niet benut terwijl er wel gegadigden kunnen zijn. Maak je reservering tijdig ongedaan als je onverhoopt verhinderd bent.
 • Het gebruik en het onderhoud van de biljarttafels moet zorgvuldig gebeuren. Het kostbare spelmateriaal verdient met aandacht te worden verzorgd. Neem de tijd om met aandacht het laken te stofzuigen, met de juiste doekjes de ballen te poetsen én de randen van de tafel.
 • Om het onderhoud van de tafels te vergemakkelijken hebben we voortaan bij elke klok verschillende doekjes: Rood voor de Randen van de tafel en Blauw voor het poetsen van de Biljartballen.
 • Er gebeurt wel eens een ongelukje in de biljartzaal: koffie gemorst op het tapijt, een gaatje in het biljartlaken o.i.d.
  Fijn dat je verdere schade wilt voorkomen door bijvoorbeeld met een doekje het ergste vocht op te deppen maar meld dit meteen ook aan een bestuurslid, bij voorkeur aan Willem Spijker, zodat we de juiste maatregelen kunnen nemen.
  Het biljartlaken is kwetsbaar en vereist een bijzondere behandeling, vooral bij schade en vlekken: niet zelf verhelpen, vegen met een vochtig doekje is uit den boze.
  Ook voor vlekken in het tapijt is een speciale behandeling nodig. Schroom niet om een ongelukje of schade even te melden! Voorkomen is beter dan genezen en de meeste schade wordt toegebracht door de enkeling die onzorgvuldig te werk gaat:
  spelen met vette of vuile handen, dragen van scherpe voorwerpen zoals horloges en sleutelbossen, slordig stofzuigen enz. Weet dat het laken duur en kwetsbaar is en behandel het met liefde. Ga niet op de tafel zitten. Er staan genoeg stoelen en krukken. Er staat straks bij elke tafel een bordje dat je eraan herinnert dat het dragen van een horloge of armband tijdens het biljarten niet is toegestaan.
 • Er blijven soms kopjes en glazen achter in de biljartzaal omdat men er van uit gaat dat de medewerkers van het sportcafé wel voor het afruimen zullen zorgen. Helaas is dat niet meer zo!
  Er is een personeelstekort in onze horeca. Breng voortaan zelf het lege vaatwerk even terug zodat de volgende bezoekers daar geen last van hebben en het niet rommelig wordt in onze zaal.
 • Er zijn wat opmerkingen over de website. Het is niet eenvoudig deze naar ieders wens aan te passen. We moeten constateren dat de meeste van onze leden er niet vaak naar kijken. Is het dan wel de moeite waard dat onze webmaster daar veel energie in steekt? Het bestuur heeft besloten de bestaande website www.bcraalte90.nl nog een jaar in de lucht te houden en daarnaast een proef te starten met een alternatieve website www.bcraalte.nl
 • Op verzoek van de spelers van team 3 van de KNBB-avondcompetitie, is er gekozen voor een ander wedstrijdtenue voor dit team. Zij dragen vanaf nu niet langer een wit overhemd maar in plaats daarvan een blauw poloshirt.