Driebanden team BC Raalte 90 winnaar gewestelijke finale

Door als eerste te eindigen in het districtskampioenschap mocht het driebandenteam van de dagcompetitie deelnemen aan de gewestelijke finale op 23 mei. En daar hebben ze zich geplaatst voor de landelijke finale!

Vanwege vakantie van twee vaste spelers moest er iets in de samenstelling van het team worden gewijzigd. Vaste speler Johan Bomhof werd vergezeld door vaste reserve Frank van Tongeren en gastspeler Robert Tutert. In Zevenaar moest het team aantreden tegen twee teams van BC Thuvine uit Duiven

Frank en Robert wisten beide tweemaal te winnen. Frank kwam in zijn twee partijen tot een gemiddelde van 0,772 en Robert tot 0,638. Vaste kracht Johan speelde een sublieme eerste partij: met 15 caramboles in 12 beurten (moyenne 1,250) liet hij zijn tegenstander kansloos. In zijn tweede partij was de druk van de ketel en wist Johan niet hetzelfde niveau te laten zien. In 51 beurten kwam hij tot slechts 12 caramboles, en was de partij voor zijn tegenstander.

Het winnende team: Robert Tutert, Johan Bomhof en Frank van Tongeren

Echter was dit uiteindelijk ruim voldoende om de welverdiende overwinning op te eisen. Door deze overwinning mag het team deelnemen aan de landelijke finale op 27 juni in Nieuwegein. Via deze site kun je op de hoogte blijven van hun prestaties in deze finalewedstrijden.

Update: helaas mag het team niet deelnemen aan de landelijke finale. Lees hier meer.

Eindstand

Team Matchpunten Partijpunten
1 BC Raalte 90 1 4 10
2 BC Thuvine 3 2 2
3 BC Thuvine 4 0 0