Welkom bij BC Raalte 90

BC Raalte 90 is een grote en gezellige biljartvereniging met leden uit Raalte en verre omstreken. De vereniging is opgericht op 1 mei 1990 en telt op dit moment ongeveer 150 leden.

Het biljartcentrum is gevestigd in sportcentrum Tijenraan. In ons centrum staan vijf Wilhelmina biljarts die allemaal in perfecte conditie verkeren. Een grote groep vrijwilligers zorgt er voor dat zowel de biljarts als de ruimte zelf in prima conditie blijven.

Leden hebben met hun eigen toegangssleutel, als het sportcentrum is geopend, toegang tot de biljartzaal. Reserveren van de biljarts kan vanuit huis via ons online reserveringssysteem. Voor slechts de 'klok-kosten' van € 0,50 per 20 minuten kunnen leden onbeperkt gebruik maken van de biljarts.

Driebanden team uitgeschakeld voor titel

Door het behalen van de tweede plaats in reguliere competitie mocht het driebanden team van onze vereniging proberen zich te plaatsen voor de kampioenspoule van het gewest Noord Oost Nederland. Helaas zijn ze afgelopen zaterdag gestrand in de tussenronde.

Lees meer »

Eindranglijsten individueel KNBB-competitie

De KNBB-competitie in het district Stedendriehoek zit er - op wat finalewedstrijden na - weer op. Tijd dus om te kijken waar alle inzet tijdens de competitie toe heeft geleid. Oftewel: 'Wie heeft zich in de loop van het seizoen enorm verbeterd en wie gaan we deze zomer regelmatig in het centrum terug vinden om hard te trainen voor volgend jaar?' 

Lees meer »

Onze leden op de 'Cijferpagina'

Welke BC Raalte 90-leden hebben een plaatsje weten te veroveren in een van de top 10's van de 'Cijferpagina'? Van alle spelers die meedoen in de bondscompetitie worden via Biljartpoint ook de individuele prestaties bijgehouden. En soms vinden we een van onze clubgenoten daar in terug.

Lees meer »

Gezellige VIP-dag 2024

Ook dit jaar zijn de vele vrijwilligers die onze vereniging telt weer in het zonnetje gezet op de jaarlijkse VIP-dag. Zoals het bestuur in de uitnodiging mooi heeft verwoord: 'De VIP-dag is een passende waardering voor de vrijwilligers binnen onze prachtige vereniging om samen te genieten van een vriendschappelijk biljartspel met een hapje en een drankje.'

Lees meer »

Algemene Ledenvergadering 2024 goed bezocht

De algemene ledenvergadering van onze vereniging is ook deze keer weer goed bezocht. Het bestuur mocht in hotel De Zwaan zo'n 60 leden verwelkomen. Het was een avond waar een terugblik op het afgelopen jaar samen kwam met allerlei zaken en vragen die vanuit de leden werden ingebracht. 

Lees meer »

Zinderende ontknoping Seniorencompetitie Libre: Twee teams kampioen

Na een werkelijk zinderende slotronde zijn er dit jaar twee teams precies gelijk geëindigd in de Seniorencompetitie Libre. De laatste speelronde begon met nog drie kanshebbers op de titel. Team 1 (Herman Booijink, Johan Bomhof, Jan van Hittersum en Joop Cardol), Team 2 (Theo Oortwijn, Ben Vloedgraven, Harry Paauw en Tonny Nijboer) en Team 13 (Jan Meijer, Willem Spijker, Piet Pont en Chris van der Woude). 

Lees meer »

Eerste kampioen Interne competitie Driebanden bekend

Zonder zelf te hoeven spelen is Team 1 de eerste kampioen van de Interne competitie driebanden geworden. Het team, bestaande uit Cor Gerritsen, Willem Spijker en Jan Broomans wist uiteindelijk drie punten meer te behalen dan de nummer twee. Hiermee bekroonden ze een constant seizoen, waarbij ze al snel de eerste plaats wisten te veroveren en deze dus tot het eind vast konden houden.

Lees meer »

Foto's Finale Henk Valk Trofee

Op de finaledag van de Henk Valk Trofee heeft Luck Haerlman een groot aantal foto's van de deelnemers en van de biljartzaal gemaakt. Zijn ervaring als hobbyfotograaf hebben geleid tot een mooie selectie van schitterende foto's.

Lees meer »

Hans Bril winnaar Henk Valk Trofee 2024

In een spannende finale tegen Dennis Veneman heeft Hans Bril beslag weten te leggen op de Henk Valk Trofee 2024. Hiermee mag hij zich een jaar lang driebandenkampioen van BC Raalte 90 noemen. Het was niet de eerste keer dat Hans deze titel voor zich wist op te eisen. In de jaren 2000, 2003 en 2005 was hij ook al winnaar.

Lees meer »

Naast het recreatieve biljarten is het spelen in wedstrijdverband natuurlijk ook mogelijk.

Bondscompetitie

In het seizoen 23-24 neemt BC Raalte 90 met zeven teams deel aan de KNBB competitie district Stedendriehoek. Drie teams spelen in de libre dagcompetitie en drie teams in de libre avondcompetitie. Dit jaar hebben we weer een driebanden team dat in de avondcompetitie uitkomt.
Naast spelen in teamverband kan ieder bondslid ook meedoen aan de persoonlijke kampioenschappen. Een mooie gelegenheid om je te meten met andere biljarters uit de regio.

Senioren- en interne competitie

Ook is het mogelijk om deel te nemen aan de seniorencompetitie libre en de interne driebanden competitie. In de libre competitie spelen ruim 60 leden, verdeeld over 16 teams, één keer per week op maandag- of woensdagochtend hun wedstrijden in ons eigen biljartcentrum. De driebanders komen vrijdagochtend bij elkaar voor hun competitie. In beide gevallen een ideale mogelijkheid om competitie te spelen zonder ver te hoeven reizen.

Clubkampioenschappen

Gedurende het jaar worden er drie onderlinge clubkampioenschappen georganiseerd: bandstoten, libre en driebanden. Doordat er 'op gemiddelde' wordt gespeeld maakt iedereen kans om de finale te halen en zelfs te winnen.

Vragen?

Kijk gerust rond op onze website voor nog meer informatie. Mocht u vragen hebben of lid willen worden? Neem dan contact op via het formulier op deze pagina.