Welkom bij BC Raalte 90

BC Raalte 90 is een grote en gezellige biljartvereniging met leden uit Raalte en verre omstreken. De vereniging is opgericht op 1 mei 1990 en telt op dit moment ongeveer 150 leden.

Het biljartcentrum is gevestigd in sportcentrum Tijenraan. In ons centrum staan vijf Wilhelmina biljarts die allemaal in perfecte conditie verkeren. Een grote groep vrijwilligers zorgt er voor dat zowel de biljarts als de ruimte zelf in prima conditie blijven.

Leden hebben met hun eigen toegangssleutel, als het sportcentrum is geopend, toegang tot de biljartzaal. Reserveren van de biljarts kan vanuit huis via ons online reserveringssysteem. Voor slechts de 'klok-kosten' van € 0,50 per 20 minuten kunnen leden onbeperkt gebruik maken van de biljarts.

Henk Elbers wint de Jan Verhoef Trofee 2024

In een goed gevulde biljartzaal heeft Henk Elbers beslag weten te leggen op de Jan Verhoef Trofee 2024 en mag hij zich het komend jaar clubkampioen libre noemen. Met vijf overwinningen en twee nederlagen is Henk de terechte winnaar van het grootste onderlinge kampioenschap van onze vereniging.

Lees meer »

Finalisten Jan Verhoef Trofee zijn bekend

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 januari wordt de finale van het grootste onderlinge kampioenschap van BC Raalte 90 gespeeld. Nu alle partijen in de tweede ronde zijn afgerond is bekend welke acht spelers gaan strijden om de eerste grote prijs van het jaar 2024.

Lees meer »

Update individuele ranglijsten KNBB Stedendriehoek

Voor aanvang van de competitie zijn op deze site de ranglijsten van alle deelnemers van de KNBB Stedendriehoek-competities libre en driebanden gepubliceerd (zie dit bericht). Dat bericht eindigde met 'Dus... kijk hoe je er voor staat en ik zal zo rond de winterstop een nieuwe ranglijst maken om te kijken wie de stijgers en wie de dalers zijn.' Er is nu dus de gelegenheid om te kijken hoe iedereen er voor staat.

Lees meer »

Naast het recreatieve biljarten is het spelen in wedstrijdverband natuurlijk ook mogelijk.

Bondscompetitie

In het seizoen 23-24 neemt BC Raalte 90 met zeven teams deel aan de KNBB competitie district Stedendriehoek. Drie teams spelen in de libre dagcompetitie en drie teams in de libre avondcompetitie. Dit jaar hebben we weer een driebanden team dat in de avondcompetitie uitkomt.
Naast spelen in teamverband kan ieder bondslid ook meedoen aan de persoonlijke kampioenschappen. Een mooie gelegenheid om je te meten met andere biljarters uit de regio.

Senioren- en interne competitie

Ook is het mogelijk om deel te nemen aan de seniorencompetitie libre en de interne driebanden competitie. In de libre competitie spelen ruim 60 leden, verdeeld over 16 teams, één keer per week op maandag- of woensdagochtend hun wedstrijden in ons eigen biljartcentrum. De driebanders komen vrijdagochtend bij elkaar voor hun competitie. In beide gevallen een ideale mogelijkheid om competitie te spelen zonder ver te hoeven reizen.

Clubkampioenschappen

Gedurende het jaar worden er drie onderlinge clubkampioenschappen georganiseerd: bandstoten, libre en driebanden. Doordat er 'op gemiddelde' wordt gespeeld maakt iedereen kans om de finale te halen en zelfs te winnen.

Vragen?

Kijk gerust rond op onze website voor nog meer informatie. Mocht u vragen hebben of lid willen worden? Neem dan contact op via het formulier op deze pagina.